dijous, 16 de febrer del 2017

Josep Manuel Prats sobre #CiberassetjamentZero: "les AMPA anem de la mà per un tema que ens afecta a tots"

Reproduïm la intervenció de Josep Manuel Prats, president de Fapel, a la roda de premsa de presentació de la campanya #CiberassetjamentZero


Signat per redacció



Les 6 federacions de pares i mares de Catalunya s'han organitzat per impulsar conjuntament la campanya #CiberassetjamentZero. Aquesta iniciativa ha estat presentada en roda de premsa el dijous, 16 de febrer, al Col·legi de Periodistes. Ha comptat amb la intervenció de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i de representants de les federacions organitzadores: FAPAC, DINCAT, AFAEC, FAPAES, CCAPAC i FAPEL. 

«Ens hem posat d'acord i volem anar de la mà en aquest tema, precisament per donar importància a la iniciativa, no a qui la promovem, perquè necessitem que totes les famílies canviïn el xip, posin a l'agenda personal i familiar que és important dedicar temps als fills. Per a tot, però també i ara per prevenir l'assetjament, per educar en positiu.

Necessitem que tota la societat (especialment els mitjans de comunicació social, on hi incloc internet) fem un esforç per EDUCAR, en majúscules, a tots els nostres fills i filles, molt més enllà del respecte a l'altre o la tolerància a la diferència, en el reconeixement de l'altre com a igual en drets, deures i dignitat. Som plurals, som diversos i diferents. Ens hem de comprometre com a societat d'adults a viure de debò, i aleshores ensenyar als infants i joves la regla d'or: "tracta els altres com voldries que ells et tractin a tu."

Els pares i mares aprenem molt dels nostres iguals, dels que, pares i mares com nosaltres, ens ajuden amb experiències personals i ens acompanyen en l'educació dels nostres fills. Val la pena implicar-se dins de la família, però també cap a altres, demanar ajuda i donar-la. I en això les AMPA hi juguen un paper fonamental com a xarxa d'amistat, de suport i de socialització familiar.

És un toc d'atenció que les famílies ens donem i que volem compartir amb tota la comunitat educativa. I aquí serem durant l'any vinent construint missatges positius amb l'objectiu que el Pere ens explicarà a continuació.

Existeix la necessitat d'actuar i provocar un canvi de xip a les famílies. Cla fer un toc d'atenció a través d'agents socials, i enviar un missatge als pares des de l'experiència d'altres pares.

Les AMPA anem de la mà per un tema que ens afecta a tots»

Josep Manuel Prats, president de Fapel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada