dilluns, 14 d’abril del 2014

Darrera sessió plenària del curs 2013-2014

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assistit a la darrera sessió plenària del Consell d'aquest curs per explicar les novetats que s'implantaran a partir de setembre als centres educatius de Catalunya. Concretament ha informat sobre una sèrie de mesures transitòries, limitades al curs 2014-2015, que han de permetre la millor organització dels centres educatius públics i concertats, en l’exercici de la seva autonomia pedagògica, organitzativa i de gestió de recursos, mentre el Govern de la Generalitat no aprovi el nou desplegament de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, per adequar-lo a les novetats introduïdes amb caràcter bàsic a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

Aquestes previsions han quedat recollides als Documents d'organització i gestió del centre per al curs 2014-2015 En la segona part de la sessió s'han aprovat diversos dictàmens, entre els quals destaca el Dictamen 9/2014 sobre l’Avantprojecte de llei de formació i qualificació professional de Catalunya.

El Consell Escolar de Catalunya considera en el dictamen que aquesta llei, que es proposa com a “llei de país”, és fonamental perquè impulsa un salt qualitatiu important de la formació professional, en la mesura que es planteja com un valor estratègic tant per al desenvolupament del país com de les persones.

Els altres dictàmens aprovats són:

Dictamen 3/2014 sobre el projecte de modificació del Decret 25/2008, de 29 de gener, pel qual s’estableix l’ordenació curricular dels ensenyaments de música de grau professional i se’n regula la prova d’accés.

Dictamen 4/2014 sobre el projecte de decret pel qual s’estableix el currículum del títol de grau superior dels ensenyaments esportius en les especialitats de futbol i futbol sala.

Dictamen 5/2014 sobre el projecte de decret pel qual s’estableix el currículum del títol de grau superior en l’especialitat d’handbol.

Dictamen 6/2014 sobre el projecte de decret pel qual s’estableix el currículum del títol de grau superior en l’especialitat de basquetbol.

Dictamen 7/2014 sobre el projecte de decret pel qual s’estableixen els currículums dels cicles formatius de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny de decoració ceràmica i de terrisseria, i del cicle formatiu de grau superior d’arts plàstiques i disseny de ceràmica artística.


Dictamen 8/2014 sobre el projecte d’ordre de creació d’un fitxer de dades de caràcter personal que gestiona el Departament d’Ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada