dilluns, 21 de desembre del 2015

Esperem que la nostra paciència doni una quantitat idèntica de sentit comú a l’administració

Escriure un editorial sempre té una vessant il·lusionant, ja que el que fas és presentar el contingut de tota una munió d’articles on s’ajunten un treball, una manera de fer i un estil; dit d’una altra manera, el fons i la forma d’allò que es representa. En aquest cas, la Fapel. Hem superat el primer número i l’èxit ha estat important. Hem rebut moltes felicitacions que ens han fet veure la importància d’una revista com la que vam presentar ara fa uns mesos, una revista de política educativa on el que es diu i sobre el que es parla tingui un reflex en la comunitat educativa. Hem respost a aquestes atentes felicitacions amb la promesa de continuar amb aquesta mateixa línia, cosa que procurarem complir.
Ara fa pocs dies han succeït moltes situacions importants per al món educatiu: les eleccions al Parlament de Catalunya, l’aparició dels primers continguts de la nova matèria “Educación para la ciudadanía”, els primers esborranys de decrets de la LOE, etc. Juntament amb tota aquesta moguda de les diferents administracions, la resta de sectors de la comunitat educativa s’han decidit a portar a terme diferents seminaris, assemblees i congressos on poder discutir i debatre amb pares, mares, gent de reconegut prestigi i també sindicats i polítics tota aquesta allau de novetats. Encara no podem parlar de resultats en general, però sí que en aquest número de la revista ja hi podeu trobar algunes opinions sobre tots aquests aspectes que marcaran el sistema educatiu en els propers anys.
Nosaltres, la Fapel, no estem gaire satisfets de com s’estan plantejant les coses des de l’administració del MEC (Madrid), ja que es prescindeix molt del diàleg amb un sector, el de pares i mares de l’escola concertada, que mereix un respecte i una atenció. Per educar i tenir autoritat s’ha d’escoltar, i sembla ser que el Ministeri encara no sap que els pares i les mares no són mobles, sinó éssers humans, intel·ligents i lliures, que volen explicar la seva manera de veure una vessant de l’educació que els pertany totalment: la formació moral i ètica dels seus fills i filles.
Hi ha institucions que estan proposant l’objecció de consciència en alguns d’aquests temes, concretament davant de la matèria “d’Educació per la ciutadania”. Nosaltres encara no hem decidit proposar-ho als pares i mares afiliats, però no tancarem la possibilitat de fer-ho si l’administració central segueix sense escoltar el parer de les famílies. Esperem que la nostra paciència doni una quantitat idèntica de sentit comú a la gent del Ministeri.
En un altre ordre de coses, cal dir que hem celebrat el Seminari anual en un magnífic espai: l’Aula Magna de la Universitat Abat Oliba de Barcelona. En aquesta mateixa revista podeu trobar un resum del Seminari, i ja anuncio que es publicarà un opuscle amb les ponències del Sr. Josep Miró i Ardévol, de la Sra. Montserrat Rutllant i, també, amb les paraules del Molt Honorable Sr. Jordi Pujol.
Acabaré dient que aquest mes hem estrenat una nova web que està a l’abast de tothom i que té un contingut força interessant. Per acabar desitjo que aquest nou número, el segon, sigui del vostre interès i espero que em feu arribar les vostres propostes de cara al futur.

Antoni Arasanz
President de FAPEL
Editorial publicada al número 2 de Fapel News, Gener 2007



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada